İdris Yıldız

Vikipedi, özgür ansiklopedi

İdris Yıldız (d. 1950, Ordu), Türk siyasetçi

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

İdris Yıldız 1950′de Ordu'da doğdu. İlkokulu Güzelordu İlkokulu'nda, ortaokulu İstanbul’da Ata Koleji'nde okudu. Liseyi Ordu Lisesi'nde, üniversite eğitimini ise Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi İnşaat Mühendisliği Fakültesi'nde tamamladı.

Ticari Faaliyetine 1982 yılında Koksal İnşaat A.Ş.'nin yönetim kurulu başkan vekili olarak başladı. İnşaat ve fındık sektöründe faaliyet gösteren Koksal İnşaat A.Ş. İdris Yıldız’ın başkanvekilliği döneminde vergi rekortmeni ve ihracat rekortmeni oldu.

Turizm sektörüne 1990 yılında Koksal Turizm A.Ş. ile başladı. Basın sektörüne ise 1996 yılında Ordu Yorum Gazetesi ile başladı. Gazete hâlen yayın hayatını sürdürmektedir. İnşaat sektöründe ise şahıs işletmesi ile 2000-2009 yılları arasında inşaat, müteahhitlik ve mühendislik faaliyetlerinde bulundu.

Sivil Toplum Kuruluşlarından, Karadeniz İhracatçılar Birliği yönetim kurulu üyeliği, Ordu Ticaret Odası yönetim kurulu üyeliği, Ordu Ticaret Odası Ankara Delegeliği, Orduspor Kulübü As Başkanlığı, Orduspor Kulübü yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştur. İki çocuk babası olan İdris Yıldız, TBMM 24. Dönem Ordu Milletvekili olarak seçildi. CHP Parti Meclisi görevinde bulundu. Türkiye-Japonya Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesi olarak görev yaptı.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "İdris Yıldız". TBMM. 11 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ocak 2022.